
Rewolucja w kuchni – CookiQ robi to za Ciebie.

CookiQ
Ciepła sałatka z krewetek

Krewetki tygrysie (obrane) – 100 g
Pomidory koktajlowe – 80 g
Liście sałaty – 20 g
Świeża czerwona bazylia – 5 g
Korzeń imbiru – 2 g
Oliwa z oliwek – 10 ml
Cukinia – 80 g
Awokado – 80 g
Olej roślinny – 30 ml

Cukinię pokroić w kostkę 0,5 cm, awokado w kostkę 1 cm. Zetrzyj imbir. Pomidory kroimy na połówki, bazylię siekamy, liście sałaty rwiemy ręcznie. Połącz awokado, pomidory i liście sałaty w osobnym pojemniku; dodać imbir, bazylię, oliwę z oliwek i wymieszać. Wlej olej roślinny do miski i dodaj krewetki. Wybierz SMAŻENIE”. Ustaw czas na 10 minut. Smażyć z otwartą pokrywką przez 1 minutę i dodać cukinię. Najlepsze liście sałaty z krewetkami i cukinią. Podawaj na ciepło.

Mięso, tłuszcz, cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodaj sól, przyprawy i dobrze wymieszaj. Przymocuj dyszę do kiełbasy do maszynki do mięsa. Na dyszę nałożyć osłonkę kiełbasy i zawiąż supeł na końcu. Mięso przepuścić przez maszynkę, nadziej osłonki kiełbasy mięsem mielonym. Dostosuj długość kiełbasy za pomocą nici. Wlej olej roślinny do miski i dodaj kiełbaski. Nie zamykaj pokrywy. Wybierz SMAŻENIE”. Ustaw czas na 15 minut. Gotuj z otwartą pokrywka, oda czasu do czasu przewracając, aż do zakończenia programu.
CookiQ
Domowe kiełbaski

Wieprzowina – 300 g
Wołowina – 300 g
Tłuszcz wieprzowy – 200 g
Cebula – 200 g
Czosnek – 50 g
Olej roślinny – 70 ml
Przyprawy
Naturalne osłonki do kiełbas
CookiQ
Suflet wieprzowy

Mielone mięso wieprzowe – 350 g
Jajko – 50 g (1 sztuka)
Śmietana 10% – 270 ml
Masło – 50 g
Sól
Przyprawy

Dwukrotnie przepuścić mięso przez maszynkę do mięsa; dodać śmietanę, jajko, sól, przyprawy i ubijać blenderem na średnich obrotach przez 4-5 minut. Miskę wysmarować masłem i włożyć do środka masę. Zamknij pokrywę. Wybierz „MANUAL”, Ustaw temperaturę 100°C i czas 25 minut. Gotuj do zakończenia programu.

Pokrój mięso na 2-centymetrowe steki i ubijaj do grubości 1 cm. Posypać solą i przyprawami. Pomidora pokroić w plastry, ser zetrzeć, pieczarki posiekać. Mięso przełożyć do miski i przykryć pozostałymi składnikami. Zamknij pokrywę. Wybierz SMAŻENIE”. Ustaw czas na 15 minut. Gotuja do zakończenia programu.
CookiQ
Wieprzowina z serem

Schab (filet) – 400 g
Pomidory – 100 g
Ser twardy – 100 g
Pieczarki – 100 g
Olej roślinny – 20 ml
Sól
Przyprawy
CookiQ
Golonka wieprzowa

Golonka wieprzowa – 900 g
Cebula – 250 g
Czosnek – 15 g
Bazylia – 5 g
Woda – 200 ml
Olej roślinny – 50 ml
Sól
Przyprawy

Zrób kilka głębokich nacięć w mięsie i napełnij każdy otwór ząbkiem czosnku. Posiekaną cebulę połączyć z sola, przyprawami i bazylią. Mieszanką natrzyj mięso i wstaw do lodówki na 9 godzin. Nasmaruj miskę olejem, włóż mięso i dodaj wodę. Zamknij pokrywę. Wybierz „POWOLNE”. Ustaw czas na 2 godziny. Gotuj do zakończenia programu.

Mięso oprószamy solą i przyprawami. Wlej olej roślinny do miski, dodaj mięso i zamknij pokrywkę. Wybierz „SMAŻENIE”. Ustaw czas na 15 minut. Gotuj przez 7 minut, odwróć i gotuj, aż program się zakończy.
CookiQ
Stek wołowy

Stek wołowy – 300 g
Olej roślinny – 20 ml
Przyprawy
CookiQ
Faszerowana papryka

Faszerowana papryczka mielona(mięso) – 600 g
Papryka – 500 g (3 sztuki)
Ugotowany ryż – 150 g
Woda – 150 ml
Sól
Przyprawy

Mięso mielone wymieszać z ryżem, solą i przyprawami. Taką mieszanka nadziewamy papryki. Papryki włożyć do miski i zalać wodą. Zamknij pokrywę. Wybierz GULASZ”. Ustaw czas na 40 minut. Gotuj do zakończenia programu.

Opłucz mięso. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Ser grubo zetrzeć. Zmieszaj mielone mięso, jajko, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy, aż dokładnie się połączą. Przygotowanie sosu: do miski włożyć masło. Wybrać „SMAŻENIE”, czas gotowania 10 minut. 8 minut przed końcem programu dodać mąkę. Smażyć przez 5 minut. Kontynuując mieszanie, dodaj mleko i gotuj, aż program się zakończy. Sos przetrzeć przez gęste sito. W misce układamy warstwami składniki w następującej kolejności: sos (70 g), arkusz makaronu, mięso mielone (70 g), tarty ser (15 g). Powtórz warstwy 4 razy. Zamknij pokrywę. Wybrać PIECZENIE”, czas pieczenia 20 minut. Gotuj do zakończenia programu.
CookiQ
Lazania

Polędwica wołowa – 300 g
Twardy ser – 70 g
4 płaty makaronu lasagne – 70 g
1 jajko – 60 g
Sól
Przyprawy
Przecier pomidorowy – 100 g
Cebula – 70 g
CookiQ
Chleb pszenny

Mąka pszenna – 850 g
Olej roślinny – 40 ml
Cukier – 30 g
Sól – 10 g
Suche drożdże – 6 g
Woda o temperaturze pokojowej – 500 ml

W osobnym pojemniku połącz wodę, sól, cukier, drożdże i dokładnie wymieszaj. Dodać olej roślinny (20 ml), mąkę i zagnieść ciasto. Nasmaruj miskę resztą oleju roślinnego i dodaj ciasto. Zamknij pokrywę. Wybrać CHLEB”, czas gotowania 3 godziny. Na 1 godzinę przed końcem programu otwórz pokrywę i ostrożnie obróć chleb. Zamknij pokrywę i gotuj, aż program się zakończy. Wyjmij chleb i odstaw na 20 minut.

Zetrzyj czekoladę i zmiękcz masło. W osobnym pojemniku ubij jajka za cukrem na pianę. Kontynuując ubijanie dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia. Nasmaruj miskę masłem i wlej mieszankę. Zamknij pokrywkę. Wybierz „CIASTO”. Ustaw czas na 1 godzinę. Gotuj do zakończenia programu.
CookiQ
Ciasto czekoladowe

Mąka pszenna – 110 g
Masło – 150 g
Jajka – 200 g (4 sztuki)
Cukier – 150 g
Ciemna czekolada – 60 g
Proszek do pieczenia – 10 g
CookiQ
Dżem pomarańczowy

Pomarańcze – 1,5 kg
Cukier – 150 g

Pomarańcze pokroić w kostkę o boku 1,5 cm. Umieść je w misce, dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Zamknij pokrywę. Wybierz „MANUAL”. Ustaw temperaturę 100°C i czas 40 minut. Gotuj do zakończenia programu.


Książka Kucharska
Twoja kulinarna inspiracja!

CookiQ
Odkryj świat nieskończonych możliwości kulinarnych z CookiQ!


W celu uzyskania dalszych informacji dotyczących zakupionego produktu, serdecznie zachęcamy do kontaktu z naszym autoryzowanym partnerem sprzedaży, u którego dokonali Państwo zakupu. To właśnie nasi zaufani partnerzy mają pełne uprawnienia do udzielania informacji oraz obsługi zamówień.
Nasi autoryzowani partnerzy sprzedaży to najlepsi eksperci w zakresie oferowanych przez nas produktów, doskonale zaznajomieni z asortymentem oraz specyfikacjami urządzeń. Służą również pomocą w przypadku wszelkich pytań dotyczących procesu zamówienia, dostawy, gwarancji oraz usług posprzedażowych.
Produkty CookiQ dostępne są wyłącznie poprzez naszą starannie wyselekcjonowaną sieć dystrybutorów. Regularnie organizują oni prezentacje i pokazy produktów na terenie całego kraju, co stanowi wyjątkową okazję dla naszych klientów, by zapoznać się z urządzeniami w inspirującym i profesjonalnym otoczeniu.
Chcielibyśmy podkreślić, że zakup produktów CookiQ poza naszymi autoryzowanymi źródłami, np. na portalach aukcyjnych, wiąże się z ryzykiem zakupu podróbek. Dlatego zawsze rekomendujemy nabywanie naszych produktów wyłącznie od oficjalnych dystrybutorów, aby zapewnić sobie najwyższą jakość, pełne wsparcie oraz korzystanie z gwarancji.
„Niniejsza strona internetowa ma wyłącznie charakter informacyjny i hobbystyczny. Informacje przedstawione na niniejszej stronie internetowej, w szczególności informacje o zamieszczonych na niej produktach, nie są prawnie wiążące i nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 §1 Kodeksu cywilnego.”